Jukola oli taas hieno elämys

Kauhavan Lakia-Jukola helli kilpailijoita monin tavoin. Kilpailukeskus lentokentällä mahdollisti upean kilpailukeskuksen, jossa ei maa pölissyt ja etäisyydet olivat lyhyitä – erityisesti meille kun yövyimme järjestäjien teltassa.

Kuvassa olemme juoksujärjestyksessä eli Harri Koski, Petri Koskela, Markus Holopainen, Auvo Viita-aho, Saara Holopainen, Outi Holopainen ja Mikko Lemettilä. Mikolle Jukola oli ihka ensimmäinen, mutta mies selvisi aika juoksupainotteisesta ankkuriosuudesta mallikkaasti.

Vain kaksi juoksijaa päätyi yhteislähtöön, mikä on meille ihan hyvä suoritus ja sijoituskin parani parilla sadalla viime vuodesta.

Maasto oli useimmilla osuuksilla hyvin tasaista eikä vaikeakulkuista maapohjaakaan juuri esiintynyt. Sää oli optimaalinen suunnistukseen, ei kuuma eikä kylmä. Lamppua ei juuri tarvittu kuin parilla ensimmäisellä osuudella tiheiköissä. Markuskin silti ulkoilutti lamppua kolmannella osuudella varmuuden vuoksi.

Menimme junalla Helsingistä Kauhavalle, josta bussilla alle kymmenessä minuutissa kilpailukeskukseen. Oikein hyvät olivat järjestelyt.

Moni jäi nyt sairastelun tai muun syyn takia rannalle. Josko ensi vuonna Mikkeliin päästäisiin jo kahdella joukkueella.