Jukolaan Kauhavalle 2024

Vuoden 2024 joukkue suuntaa lauantaina 15.6. kello 16.20 junalla kohti Kauhavaa, joskin joukkueen aloittaja Harri Koski menee paikalle jo etukäteen.

Joukkueen kokoonpano ja juoksujärjestys on tänä vuonna seuraava:

1KoskiHarri
2KoskelaPetri
3HolopainenMarkus
4Viita-ahoAuvo
5HolopainenSaara
6HolopainenOuti
7LemettiläMikko

Joukkueen kovin nimi on nyt aloittajana, joten ainakin alkuvaiheessa sijoituksemme tullee olemaan hieman tasoamme parempi. Joukkue on muilta osin Jukolan konkareita paitsi ankkuriksi saatu ihka uusi suvelainen Mikko Lemettilä, joka on ensimmäisessä Jukolassaan.

Tervetuloa Mikko tähän leppoisaan seuraan.

Tällä kertaa lähtijöitä oli aluksi jo melkein kahteen Jukolaan ja Venloihinkin, mutta ihan sinne asti ei vielä päästy.

Jännittävä setti taas tulossa! Toivottavasti sää hellii.

Jukolan viesti 2023

Vuoden 2023 Jukola suunnistettiin vallan kauniissa, jopa kuumassa säässä Porvoon maastoissa. Suven joukkueen nro 800 muodostivat juoksujärjestyksessä:

Petri Koskela, Auvo Viita-aho, Patrik Holopainen, Heikki Eklund, Rami Helander, Jouko Laitinen sekä kuvasta puuttuva Jukolan ensikertalainen Saku Viita-aho.

Hieno reissu oli ja tunnelma korkealla koko ajan. Suorituskin oli hyväksyttävä ja sijoitus oli 1216. kun joukkueita oli mukana kaiken kaikkiaan 1702, joista maaliin pääsi 1411. Suoritukset olivat varsin mallikkaita, puheenjohtajan öistä pientä eksyilyä lukuun ottamatta.

Ensi vuonna sitten tähdätäänkin reippaasti alle tuhannen sijoitukseen. Ei muuta kuin lenkille….

pj Auvo

Ansioristin kiinnitys

Suuntaveikkojen johtokunta piti kokouksen 7. marraskuuta. Keskeiset päätökset liittyivät kesään 2023. Päätettiin ilmoittaa joukkue sekä Jukolan että Venlojen viestiin. Lisäksi pohdittiin mm. veteraanien MM-kisoihin (Slovakia) osallistumista. Ajankohta ja tapahtuman luonne eivät ehkä kuitenkaan vastaa jäsenistön tarpeita, joten asia laitettiin pöydälle ja päätettiin kartoittaa sopivaa Euroopan rastiviikkoa, jonne seura voisi tehdä yhteismatkan.

Tilaisuudessa myös kiinnitettiin Leenan rintaan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen Leena Ståhlhammarille myöntämä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi. Vielä kerran lämpimät onnittelut ja kiitokset yli 40 vuoden rupeamasta seuran taloudenhoitajana.

Suunta-Veikot Lukkari-Jukolassa

Suunta-Veikot sai jäsenistään kokoon joukkueen Jukolaan tälläkin kertaa ilman karsintoja. Mukana oli myös uusia suvelaisia, jopa sellaisia, jotka eivät vielä lähtiessään arvanneet sellaisiksi ryhtyvänsäkään. Mutta toisin kävi, ja kaikki osallistuneet vaikuttivat kiinnostuneilta lähtemään mukaan myös ensi vuoden Jukolaan seuran väreissä. Ja miksei edustamaan seuraa muissakin suunnistusmittelöissä tässä välissä.

Menestys kilpailussa ei välttämättä ollut tällä kertaa se merkittävin motivaatio liittyä seuran jäseneksi, sillä tähtiin ei tälläkään kerralla kurkoteltu, eikä niitä ihan tavoitettukaan. Hauskaa meillä kuitenkin oli, yhteishenki oli kohdallaan ja omat tavoitteensa pääsi meistä moni saavuttamaan, ehkä jopa ylittämäänkin. Joukkuetuloksen kohtaloksi koitui tällä kertaa keskeytys, mutta sekään ei aiheutunut yrityksen puutteesta.

Tämänkin vuoden Jukola kannustaa meitä kaikkia pitämään taas huolta kunnostamme – ehkäpä jopa kulunutta vuotta ahkerammin. Ensi vuoden Jukola juostaan ihan tässä nurkilla eli Porvoossa, joten sinne on ehdottomasti tavoitteena koota ennätysmäärä joukkueita. Lähtökohtaisesti näkisin, että meiltä osallistuu ainakin yksi Venlojen joukkue ja kolme Jukolan joukkuetta. Siinä onkin tavoitetta meille kaikille. Tämä toki edellyttää sekä vanhojen jäsenten aktivointia että uusien hankintaa, mutta nythän jäsenrekrytointimme on päässyt hyvään vauhtiin. Toivotan uudet jäsenet eli Harrin, Maijan ja Pertin lämpimästi tervetulleeksi seuran siipien suojiin.

Kiitos kaikille tähän rankaan vetoon osallistuneille! Hyvä porukka!

Suunnistusterveisin,

Puheenjohtaja

Suunta-Veikot Jukolan viestiin 2022

Suve lähteen vuoden 2022 Jukolan viestiin Mynämäelle 18.-19.kesäkuuta yhdellä joukkueella. Siihenkin tarvittiin hieman ulkopuolista vahvistusta. Osuudet juostaan ainakin alustavasti seuraavasti:

1 Helander Rami (13,9 km)
2 Viita-aho Auvo (11,7 km)
3 Koski Harri (14,9 km)
4 Laitinen Jouko (8,7 km)
5 Välimaa Maija (9,2 km)
6 Koskela Petri (14,6 km)
7 Enlund Pertti (16,8 km)

Viime vuosina joukkueen kokoon saannin ovat turvanneet Holopaiset, joista kaikki 7 on nähty joskus suunnistamassa eri tapahtumissa. Tänä vuonna hei eivät kuitenkaan päässeet mukaan. Sen sijaan joukkuetta saatiin täydentämään monesti mm. suuria suunnistustapahtumia kuuluttanut ja suunnistuksen huippuvalmentajanakin tunnettu Harri Koski kolmososuudelle. Ankkuriksi puolestaan löytyy mm. kaaderisuunnistajissa usein nähty varma ankkuri Pertti Enlund.

Matkaan lähdetään Helsingistä pikkubussilla lauantaina kahden jälkeen. Suurimpana etukäteishuolena lienee akillesjänteeni, joka kipeytyi kun aloitin ankaran treenin (= ensimmäiset lenkit edellisen Jukolan jälkeen) kolme viikkoa sitten. Rauhallisella köpöttelyllä ja hyvällä sidonnalla varmaan kuitenkin pärjätään.

Auvo

Leena Ståhlhammarille Suomen liikunnan ja urheilun ansioristi

Suunta-veikot ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin 10.3.2022 Paloheinän majalla. Paikalla oli kuusi jäsentä, joita kaksi etänä Afrikasta.

Auvo Viita-aho valittiin jatkamaan puheenjohtajana ja vanha hallitus valittiin niin ikään uudelleen. Hallituksen kokoonpano on siis edelleen seuraava:

Puheenjohtaja Auvo Viita-aho
Jäsen Krista Viita-aho, sihteeri
Jäsen Matti Mannonen
Jäsen Pirjo Viita-aho
Jäsen Leena Ståhlhammar
Jäsen Heikki Eklund
Jäsen Pauli Ihalainen
Varajäsen Pekka Holopainen
Varajäsen Outi Holopainen

Toiminnan tarkastajana on toiminut Erkki Mikkola ja varalle valittiin nyt Petri Koskela.

Uutena asiana määriteltiin maltillinen 10 euron jäsenmaksu (nuoret 5 euroa). Näin saadaan selkeys seuran jäsenyyteen.

Lopuksi julkistettiin Leena Ståhlhammarille 26.2. opetusministerin seuran esityksestä myöntämä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi. Ministeri saa luovutuskirjan allekirjoitettua vasta keväämmällä ja risti päästään luovuttamaan seuraavassa sopivan juhlallisessa tilaisuudessa. Nyt tyydyttiin luovuttamaan onnittelukortti halausten kera. Leena toimi yhtäjaksoisesti seuran taloudenhoitajana vuodesta 1964 vuoteen 2021.

Lämpimät onnittelut vielä Leenalle!

Vuosikokous 10. maaliskuuta

Tervetuloa Suunta-veikkojen vuosikokoukseen torstaina 10.3. kello 17.30 Paloheinän majalle.

Suvehan ei ole kerännyt viime vuosina jäsenmaksua, joten tarkkaa lukua jäsenistämme ei ole olemassa. Siten voit hyvin osallistua, jos joskus olet kuulunut seuraamme. Ilmoittakaa minulle mieluusti 8.3. mennessä tulostanne.

Vuosikokouksessa käsitellään perinteiset asiat kuten toimintakertomus ja tilinpäätös sekä hallituksen valinta, jäsenmaksun suuruus, toimintasuunnitelma ja taloussuunnitelma.
Seurahan on kohtuullisen hyvin varoissaan Suvelan myynnin jälkeen ja on syytä ottaa jäsenistöltä ajatuksia, miten tuota varallisuutta parhaiten voitaisiin jäsenistön hyväksi käyttää. Tällä hetkellä perusajatus on, että seura maksaa tositteita vastaan niin kuntosuunnistuksen kuin kilpailutkin.

Jukola tietysti on keskeisin tapahtuma ja nythän meillä olisi mahdollisuus nostaa joukkue myös Venloihin.

Seura täyttää 80 vuotta vuonna 2025, ja siihen on tähtäimessä mittava tapahtuma. Perusajatuksena on että – pääosin ostopalveluna – järjestämme mittavan kansallisen kilpailun, jonka yhteyteen sitten voidaan liittää muita juhlallisuuksia.

Tervetuloa,
Auvo Viita-aho
puheenjohtaja
auvovii@gmail.com
0405066917

Suvela on myyty

Ensimmäinen huutokauppakierros päättyi kaupan perumiseen, mutta toisella kierroksella mökki saatiin myytyä. Hieman ovat tosin uudet omistajat olleet nyreissään tontilta löytyneestä maahan kaivetusta jätteestä. Paikalla sijainnut tila oli ilmeisesti pitänyt alueella myös kaatopaikkaa, kuten useissa paikoissa ennenaikaan oli valitettavasti tapana. Puheenjohtajalle tämä on uusi asia, mutta kuuleman mukaan seasta löytyi myös suunnistukseen viittaavaa materiaalia.

Johtokunta kokoontuu pohtimaan tätäkin kysymystä 6.5.2021 kello 16.30 Paloheinän majalla.

Suvela on myynnissä

Suunta-Veikkojen korkean paikan leireistään ikimuistoinen mökki, Suvela, on nyt myynnissä huutokaupassa, joka päättyy 3.3.2020 kello 19.15.

Menkää ostamaan tai jännittämään huutoja, jotka alkanevat todenteolla vasta noin puoli tuntia ennen huutokaupan loppua. Joka tapauksessa vaikuttaa olevan menoa nyt, sillä ensimmäinen tarjous tehtiin jo 12.2.

Tässä linkki huutokauppaan.